ORTOPEDIJA

Ortopedija je grana medicine koja se bavi dijagnostikovanjem i liječenjem bolesti koštano-zglobnog sistema. Neke od najznačajnijih bolesti su degenerativna oboljenja (osteoartritisi), povrede, kao i zapaljenske bolesti koštano-zglobnog sistema.

Ortopedija je hirurška disciplina sa aktivnim prisustvom u ranom hiručkom liječenju i prevenciji nastanka deformiteta, međutim, zdravstveni centar “Alivia”, sa ponosom predstavlja tim stručnjaka sa velikim iskustvom u neinvazivnim i minimalno-invazivnim procedurama liječenja bolesti koštano-zglobnog sistema.

Navedene procedure se odnose na mogućnost intraartikularne aplikacije lijeka pod kontrolom UZ aparata, potom dijagnostičke i terapijske punkcije zglobova pod UZV kontrolom, liječenje degenerativnih bolesti zglobova preparatima plazme kao što su PRF i PRP. Uz pomoć savremene opreme i velikog iskustva, naši ortopedi mogu uspiješno liječiti, konzervativnim i hiruškim pristupom, povrede kostiju, zglobova, tetiva i ligamenta, hronične degenerativne bolesti zglobova, kao i zapaljenske promjene koštano-zglobnog sistema.

Ortopedija obuhvata liječenje širokog spektra ortopedskih oboljenja i sportskih povreda. Iz naše ambulante za ortopediju, posebno izdvajamo sljedeće usluge:

  • ultrazvuk svih zglobova koštano-zglobnog sistema
  • terapijske punkcije zglobova koljena i ramena
  • PRP tretmane kod degenerativnih oboljenja koljenja – gonartroze ili povreda koljena

Ortopedsku ambulantu medicinskog specijalističkog centra "Alivia" vodi dr Vladimir Anđić, specijalista ortopedije i traumatologije.


Ortopedija i traumatologija

Vladimir Anđić dr spec. ortopedije i traumatologije Zakažite pregled
"Zdravlje je najvažnija stvar u životu !"

Kontaktirajte nas kako biste zakazali vaš pregled

Zakažite pregled